תרבות ואוכל

מבוסס על מפגש בין שתי אוכלוסיות יהודיות וערביות כאשר הבסיס של המפגש הוא הקרבה הגיאוגראפית. קהל היעד  אנשים מבגרים או נשים.

רציונאל התוכנית:

קונפליקט הוא מצב של ניגודים בין שני העמים, הנוצר תוך אינטראקציה  ביניהם. ניגודים אלה יכולים להיות במישורים של תפיסה, רגשות, נקודות ראות, שוני תרבותי אינטרסים והתנהגות.
הקורס מבוסס על ניהול דיאלוג תרבותי רציני וחופשי בין הצדדים הנעשה באווירה רגועה,  במטרה להגיע בדרכי דיאלוג ולימוד לשותפות והבנות של שני העמים.
הקורס מטרתו לסייע לצדדים לגבש מציאות יצירתית חדשה.
היוזמה לקורס בא מגבעת חביבה על מנת לפעול למעורבות ממשית בחברה הישראלית על מנת לקדם ולסייע לשינוי חברתי ממשי ולהידברות.
דווקא בתקופה של הקצנה, אלימות וריבוד חברתי ועל רקע החברתי הקשה בו אנו מצויים, הקורס מהווה כלי מפתח ליצירת דיאלוג ולפיתוח יכולת הידברות ולניהול מערכת יחסים ושכנות טובה וקרבה יותר.

מטרות  הקורס

דיאלוג דרך הכנת אוכל ולימוד על תרבות  ומנהגים חגים ועונות.
  •  אוכל הוא מרכיב בתרבותו של כל עם, מבין מרכיבים נוספים.
  • קיימים מנהגים וטקסי אוכל לכל תרבות.
  • אוכל מייחד תרבות ומבדיל אותה מתרבויות אחרות.
  • להכיר מאכלי שני העמים.
       
      הנכם מוזמנים ליהנות ממתכוני המשתתפות :-)